Categorii: Articolele

Îngrijirea pielii înainte de culcare: 5 sfaturi de top

5/5 - (1 vote)

De ce se întâmplă că unii oameni se pot trezi pur și simplu și au o piele perfect proaspătă și frumoasă? În timp ce alții se trezesc și au o față umflată, presărată cu cearcăne și pungi sub ochi. Dermatologii spun că un somn de calitate joacă un rol extrem de important în sănătatea dermei. Atunci când lipsește, începe să-și piardă elasticitatea și tinerețea.

Cealaltă cauză cea mai frecventă a deteriorării este reprezentată de diversele alimente și băuturi care îl strică. Trebuie să învățați cum să aveți grijă de ea dacă doriți să-i redați strălucirea. Cum să o faci bine, totuși? Ușor! Indiferent cât de obosită ești, nu uita niciodată să te demachiezi și să îndepărtezi cosmeticele purtate în timpul zilei. Mizează pe exfoliante naturale pentru o piele frumoasă acasă. Reduceți stresul cu yoga și meditație. Nimic nu distruge perfecțiunea dermului ca tensiunea nervoasă. De asemenea, fumatul, alcoolul și pasiunea pentru dulciuri. Dacă este necesar, să știți că puteți apela oricând la unul dintre numeroasele produse organice pentru regenerarea pielii.

Cum să ai o piele frumoasă și proaspătă în fiecare dimineață? Cum să curățați derma în mod corespunzător la domiciliu? Ce produse cosmetice pentru față ar trebui să folosesc? Care sunt cele mai importante 5 ritualuri de culcare?

Află totul despre cele mai importante 5 ritualuri pentru o piele a feței frumoasă și proaspătă înainte de culcare aici!

Somnul – Cel mai bun prieten al pielii frumoase a feței!

Un somn de calitate este ca un decoct din fântâna tinereții. Oferă pielii un proces de regenerare de care are nevoie pentru a fi radiantă și proaspătă. Dermul lucrează pentru a se proteja împotriva multor factori externi în timpul zilei. Prin urmare, în timpul nopții trece la un mod de recuperare, procesul de revitalizare fiind de până la 3 ori mai rapid.Majoritatea pielii înregistrează un salt al hormonului de creștere uman (HRT) în timpul ciclului de somn de noapte.

Eliberarea de HRT ajută la repararea țesutului corporal și stimulează creșterea producției de celule. Sinteza naturală de colagen și elastină este stimulată pentru a înlocui celulele care au fost deteriorate în timpul zilei. Acesta este efectul utilizării Novaskin.

Dermatologii ne sfătuiesc să ne asigurăm un somn mai bun pentru a ne bucura de o piele radiantă, proaspătă și frumoasă. Este esențială pentru sănătatea pielii din următoarele motive:

  • Reduce zonele umflate ale feței prin neutralizarea acțiunii hormonilor de stres. Acestea sunt cele care vă fac să rețineți apa.
  • Oferă strălucire și elasticitate, deoarece derma „repară” daunele cauzate de razele ultraviolete din timpul zilei.
  • Pielea are suficient timp să se regenereze, reducând ridurile și liniile de expresie.

Curățarea corectă a machiajului: esențială pentru o piele sănătoasă a feței

Ești uneori prea epuizată pentru a face altceva decât să te clătești pe față înainte de culcare? Greșeală! Ritmurile circadiene sunt un subiect de actualitate în dermatologie și cosmetologie. Majoritatea marilor companii cosmetice investesc milioane de euro în cercetarea ceasului uman intern de 24 de ore. De asemenea, cum afectează toate funcțiile organismului, inclusiv sănătatea pielii.

Noile cercetări arată că metabolismul pielii noastre încetinește de fapt pe timp de noapte. Aceasta înseamnă că exfolierea și regenerarea naturală au nevoie de o stimulare suplimentară. Dacă vă faceți timp pentru un ritual pentru o piele mai frumoasă și mai proaspătă înainte de a merge la culcare, nu numai că veți promova o calitate mai bună a somnului. Acesta va oferi organismului cele mai bune condiții posibile pentru revitalizarea dermei. Și va îmbunătăți efectul tuturor produselor cosmetice pe care le aplicați.

Cum poți învăța să acorzi suficientă atenție pielii feței tale înainte de a merge la culcare? Poți urma acești pași și îndrumări!

Nu vă mai spuneți că îngrijirea facială a pielii este un lux. Astfel de ritualuri sunt esențiale dacă doriți să aveți un derm mai sănătos și cu un aspect radiant și mai tânăr.

Folosiți produse naturale și evitați cosmeticele scumpe, care conțin adesea derivați artificiali și substanțe chimice periculoase.

Bucură-te de fiecare moment al ritualului tău zilnic pentru o piele mai frumoasă și mai proaspătă înainte de culcare. Acesta este special pentru tine!

Haideți să aflăm care sunt cele mai importante 5 ritualuri pentru o piele mai frumoasă și mai proaspătă înainte de a merge la culcare!

Acordați atenție pielii delicate din jur și purtați o mască de dormit

Ochii noștri par să fie cei mai afectați de un somn prost. Chiar dacă am dormit mai mult de 8 ore, acestea pot arăta umflate, ridate și aspre. Pentru a permite pielii din zona ochilor să se refacă în timpul nopții, folosiți o mască de dormit. Optați pentru produse din mătase sau satin, nu pentru cele sintetice. În acest fel, nu veți irita această zonă sensibilă.

Pielea din jurul ochilor are un strat epidermic mai subțire și nu are glande sebacee. Nu are o barieră protectoare, așa că este cel mai ușor de încrețit. Purtarea unei măști de dormit înainte de a merge la culcare nu numai că va bloca accesul la lumină. Acest lucru vă va oferi o odihnă mai bună. Iar dimineața vă veți trezi cu o strălucire mai proaspătă și mai luminoasă decât înainte.

Faceți o dublă curățare a dermei înainte de a merge la culcare

Probabil că v-ați demachiat înainte de a merge la culcare, dar tot vă treziți în mod misterios cu linia ochilor încețoșată. Acest lucru este normal, mai ales dacă ați folosit un machiaj de calitate și de lungă durată. Durabilitatea de 12 până la 24 de ore a fondurilor de ten, a rimelurilor, a eyeliners și a fardurilor de ochi este realizată din polimeri. Și nu se dizolvă ușor cu apă și săpun. Nici cu un demachiant pe bază de apă.

Pentru a îndepărta toate urmele de machiaj, spălați-vă fața de două ori folosind o metodă numită „curățare dublă”. Mai întâi, aplicați un produs de curățare pe bază de ulei. Uleiurile esențiale descompun cerurile și polimerii mai eficient decât apa și săpunul. Apoi, folosiți un tonic delicat fără săpun pentru a scăpa pielea de reziduurile cosmetice.

Serile la domiciliu sunt un moment excelent pentru tratamente spa

Această procedură este mai puțin legată de biologia pielii și mai mult de logistică. Probabil că seara aveți mai mult timp pentru recalculare și pentru îngrijirea pielii feței. Prin urmare, folosiți-vă minutele libere înainte de a merge la culcare pentru a vă răsfăța derma cu câteva proceduri suplimentare.

Faceți o baie relaxantă și aplicați o mască de față pe bază de argilă. Acest lucru va detoxifica radicalii liberi care s-au acumulat în porii tăi în timpul zilei. Și vei fi sigură că pielea ta este curată înainte de a merge la culcare. De asemenea, puteți merge mai departe și puteți face o mască groasă pe dermă în timp ce dormiți, o dată pe săptămână.

Aplică uleiuri esențiale și retinoizi!

Dacă aveți pielea uscată sau descuamată, aplicarea uleiului esențial este utilă pentru a restabili nivelul normal al pH-ului. La fel ca și tonerul, uleiul va ajuta organismul dumneavoastră să producă sebum pentru o hidratare sporită. Mulți dermatologi recomandă retinoizii pentru o piele a feței mai sănătoasă și mai proaspătă.

Acestea stimulează reînnoirea celulară, ceea ce face ca noile celule dermice să crească mai repede. De asemenea, acestea reduc degradarea colagenului, proteina din organism care contribuie la elasticitatea pielii. Retinoizii ajută la iluminarea petelor întunecate de pe piele și la minimizarea ridurilor prin îngroșarea pielii.

Hidratarea corectă este ultimul pas pentru o piele frumoasă înainte de a merge la culcare!

Transformați hidratarea în ritualul suprem de îngrijire de seară pentru o piele radiantă și proaspătă. Tipul de cremă hidratantă pe care o folosești ar trebui să depindă de tipul tău de piele. Cele cu o formulă mai ușoară sunt, de obicei, cele mai bune pentru tenul normal până la gras. Creme mai grele – pentru pielea uscată. Dacă aveți un derm sensibil, folosiți o cremă hidratantă fără parfum și hipoalergenică. Mizați pe produse care au ingrediente benefice, cum ar fi acidul hialuronic, peptidele, antioxidanții și vitaminele C și A.

Concluzie

Nimeni nu se naște cu o piele a feței perfectă. Toată lumea are anumite deficiențe și slăbiciuni pe care încearcă să le corecteze și să le consolideze. Secretul unui derm frumos și vizibil tânăr constă în îngrijirea adecvată. Acesta nu este un lux. Este nevoie de un efort zilnic pentru a-i menține frumusețea și prospețimea.

Claudia Ciobanu

Medic specialist dermato-venerologie. Dermatologie clinica, tratamentul tenurilor acneice si seboreice, consiliere si tratamente dermato-cosmetice pentru toate tipurile de ten, combatarea celulitei si a vergeturilor prin ultrasunete, masaj cu vacuum, electrostimulare, tratamente de lifting facial nechirurgical si reintinerire, epilare progresiv definitiva IPL, peeling chimic, electrocauterizari, criochirurgie si crioterapie, injectare de substante filler excizii de leziuni tumorale, biopsii, chiuretaje cutaneo-mucoase, sclerozare de varicozitati. Studii de specialitate Facultatea de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila", Bucuresti.

Postări recente

Zinamax recenzii, contraindicații, efecte secundare. În cazul în care pentru a cumpăra Zinamax Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial?

Denumirea medicamentuluiZinamax 💊Compoziția produsului✔Extract de trandafir, complex de vitamine, lactoferrină, extract de frunze de ștevie, extract…

1 an în urmă

ManBuilder recenzii, contraindicații, efecte secundare. În cazul în care pentru a cumpăra ManBuilder Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial?

Care este numele medicamentului?ManBuilder💊Ce este în amestec?✔Vitamine, minerale și ingrediente pe bază de planteSunt capsulele…

1 an în urmă

Shark Motion: recenzii, contraindicații, efecte secundare. În cazul în care pentru a cumpăra Shark Motion: prețul Amazon în farmacii, sau pe site-ul oficial?

Denumirea produsuluiShark Motion💊Compoziția produsului✔Extract de cartilaj de rechin✔Colagen✔Glucozamină✔Chodroitin✔Extract de turmeric✔Un complex de ierburi vindecătoare  Preț189…

1 an în urmă

ActioComfort comentarii, contraindicații, efecte secundare. În cazul în care pentru a cumpăra ActioComfort Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial?

TitluActioComfort💊Preț179 RON💰Cum să o luați?➡Aplicați o cantitate mică de cremă pe zona cu probleme și…

1 an în urmă

Elesse Cream, recenzii, contraindicații, efecte secundare. În cazul în care pentru a cumpăra Elesse Cream Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial?

Denumirea produsuluiElesse Cream💊Efectul✔Conferă pielii un plus de elasticitate;✔Îndepărtează liniile fine și ridurile;✔Menține tonusul pielii;✔Elimină petele.Riscuri…

1 an în urmă

Moring Slim recenzii, contraindicații, efecte secundare. În cazul în care pentru a cumpăra Moring Slim Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial?

TitluMoring Slim💊ProducătorNoble HealthCompoziție✔Orz verde ✔Garcinia cambogia ✔Antioxidanți ✔Vitamine ✔ZincEfecte➡Oferă un sentiment de sațietate ➡Stimulează metabolismul…

1 an în urmă