Categorii: Articolele

Detoxifierea organismului: Top 5 cele mai bune și mai ușoare sfaturi

Rate this post

Organismul nostru este expus în mod constant la toxinele din mediul înconjurător, cum ar fi fumul, metalele grele sau spray-urile care reduc starea de bine. Potrivit multor susținători ai detoxifierii, astfel de toxine din mediul înconjurător ne îmbolnăvesc și ne reduc performanțele. Mulți consideră că aditivii, excesul de grăsimi și zahăr din alimentație, alcoolul sau nicotina din țigări sau, în general, prea mult stres sunt cauza. Nu în ultimul rând, se spune că medicamentele duc la o presiune asupra organismului și a sănătății pe care doar cura de detoxifiere o poate elimina.

O cură de detoxifiere sau de detoxifiere are rolul de a elibera organismul de deșeurile care s-ar fi acumulat în noi din cauza toxinelor din mediul înconjurător. Curele de detoxifiere sunt considerate a fi o curățare a organismului, o detoxifiere pentru o mai mare bunăstare și o sănătate bună. Viziunea critică asupra stilului de viață în afara curelor de dezintoxicare este adesea uitată. Curele de detoxifiere ar trebui să elibereze organismul de toxine și deșeuri și să aducă sănătatea la un nivel ridicat într-un timp scurt.

Principiul detoxifierii este foarte simplu: cure de detoxifiere trebuie să elibereze de toxine pielea, întregul sistem limfatic, precum și intestinele și organe precum rinichii, ficatul și plămânii. Aceasta întărește sistemul imunitar, susține organele de detoxifiere, vitalizează celulele corpului și elimină substanțele nocive. Mijloace simple, cum ar fi ingerarea pe termen scurt a suplimentelor alimentare sau a sucului de lămâie, sunt folosite pentru a promova detoxifierea organismului.

Una dintre cele mai populare metode de cură de detoxifiere este schimbarea temporară a dietei, de exemplu, pentru a alimenta echilibrul acido-bazic numai cu alimente alcaline. Substanțele nocive trebuie alungate din organism cu sucuri și tincturi, rinichii și ficatul trebuie reabilitați cu substanțe din capsule și pastile. Detoxifianții furnizează adesea organismului mai puține calorii și fibre alimentare, iar detoxifierea duce adesea la pierderea în greutate.

Ce înseamnă detoxifierea corpului?

Mulți își detoxifică corpul și mintea cu o zi de detoxifiere pe săptămână sau pe lună sau, mai rar, fac o cură de detoxifiere mai lungă. Așa cum am menționat, o astfel de detoxifiere include adesea componente ale postului alcalin clasic, ale unei diete cu sucuri sau ale unui post cu sucuri. Mulți dintre ei iau mai puțină sau deloc alimente solide pentru o perioadă limitată de timp, motiv pentru care, în prealabil, se inițiază adesea o curățare intestinală prin sare de Glauber sau alte laxative. Măsurile de sprijin pentru schimbarea dietei sunt adesea mai multe exerciții fizice, masaje, yoga sau vizite la saună. Aceste activități au rolul de a sprijini curățarea și de a face detoxifierea mai eficientă.

Pentru adepții mișcării de detoxifiere, detoxifierea înseamnă mai multă bucurie de a trăi și bunăstare. Lumea modernă o face necesară; se presupune că organismul trebuie ținut în frâu de stresul provocat de alimente, aer și medicamente doar prin detoxifiere. Dacă nu reușim să scăpăm de aceste zgurii și depozite prin detoxifiere, lucrurile se anunță sumbre pentru ficat, rinichi și alte organe. Asta spune orice manual de detoxifiere, iar produsele și tratamentele comerciale subliniază această perspectivă prin aprobarea cu entuziasm a prospectelor.

Cu toate acestea, dacă detoxifierea și detoxifierea organismului are de fapt efectul dorit, rămâne îndoielnic dacă privim știința modernă. Până în prezent, nu există dovezi pentru efectele anunțate ale detoxifierii și detoxifierii. Renunțarea la calorii, zahăr sau țigări poate fi, desigur, foarte sănătoasă. Este discutabil dacă sunt necesare cure de dezintoxicare costisitoare pentru acest lucru. În acest articol, dorim să vă oferim un punct de vedere oarecum diferențiat. Și pentru a vă oferi sfaturi practice. Pentru că se pare că un stil de viață sănătos, în care respecți câteva trucuri, are mai multe avantaje decât costisitoarea cură de detoxifiere la un centru spa, pe care o vizitezi de două ori pe an.

De ce ar trebui să ne detoxificăm organismul?

Marea problemă a detoxifierii: nu putem detoxifia activ organismul. Acest lucru este ceva ce organele noastre, și în special așa-numitele organe de detoxifiere, fac singure. Ficatul, rinichii, pielea și plămânii fac schimb de substanțe cu țesuturile din jur și cu mediul înconjurător la fiecare respirație. De exemplu, la fiecare respirație expirăm dioxid de carbon, iar în intestinele noastre, digestia cărnii roșii produce amoniac toxic pe care metabolismul nostru trebuie să îl elimine. Corpul nostru se detoxifică în mod constant, chiar și fără intervenția noastră, altfel am fi istorie în cel mai scurt timp.

Dacă aruncăm acum o altă privire critică asupra culturii detox, se ridică inevitabil întrebarea: poate o cură de detoxifiere temporară să inverseze stilul de viață nefavorabil pe care îl impunem organismului nostru în celelalte 360 de zile ale anului? Și, așa cum se comercializează adesea, să ne ajute să obținem o piele tânără, un sistem imunitar înfloritor și o fântână veșnică a tinereții? Cu greu, cu doar câteva excepții. Dacă tratamentul de detoxifiere este un adevărat post de ceai și apă, doar câteva zile pe an pot face o diferență uriașă.

Ce se întâmplă în organism în timpul detoxifierii?

După cum tocmai am menționat, corpul nostru se află într-un schimb constant cu mediul înconjurător. De aici provine termenul de metabolism, deoarece organismul transformă în mod constant substanțe, schimbând substanțe între organe, țesuturi, mediul înconjurător și corpul nostru. Un exemplu bine cunoscut este respirația. Din cauza modului în care organismul nostru furnizează energie, avem nevoie de oxigen pentru a trăi, iar celulele produc dioxid de carbon în acest proces. Acest lucru pare atât de banal încât uităm adesea că prea mult dioxid de carbon în plămâni duce rapid la sufocare. Respirația este cea mai bună metodă de detoxifiere.

Alte procese de detoxifiere în curs de desfășurare implică digestia și eliminarea așa-numitelor produse de degradare. Proteinele, de exemplu, conțin blocuri de construcție pe care rinichii noștri trebuie să le remodeleze cu greu pentru a ne feri de otrăvirea internă. Fără ureea din urină, pe care o putem elibera pentru detoxifiere, am fi într-o stare proastă. Există nenumărate exemple de acest gen, corpul nostru este în permanență ocupat să ne mențină sănătoși și în echilibru.

În consecință, o detoxifiere de două zile cu capsule de țelină și ghimbir va ajuta probabil doar într-o măsură limitată organismul dumneavoastră pentru a compensa alimentația deficitară, puțină mișcare și oxigen pentru restul anului. Ar fi mai logic să vă sprijiniți permanent organismul în detoxifierea și menținerea echilibrului și să faceți din detoxifiere o parte din viața de zi cu zi, să trăiți un stil de viață detoxifiant, ca să spunem așa. În trecut, acest lucru se numea un stil de viață sănătos. În cele ce urmează, vă oferim 5 metode dovedite care reprezintă o modalitate excelentă de a vă susține permanent organismul.

Detoxifiază-ți organismul cu 5 cele mai bune și mai simple sfaturi

Cum îmi pot detoxifia organismul? Vă oferim cele 5 metode cele mai potrivite pentru viața de zi cu zi, care sunt, de asemenea, bine dovedite de cercetare.

Suplimente nutritive pentru suport

Suplimentele alimentare sunt adesea prezentate ca fiind miracole de detoxifiere și metode eficiente de detoxifiere. Cu toate acestea, nu există aproape nicio dovadă din cercetare care să ateste astfel de efecte. Pe de altă parte, suplimentele alimentare raționale vă ajută să îi furnizați organismului dumneavoastră toate substanțele nutritive de care are nevoie. Ideea din spatele acestui lucru este simplă. Pentru ca organismul dumneavoastră să își îndeplinească sarcinile în mod strălucit, trebuie să fie bine aprovizionat. Aceste sarcini includ, în mod natural, detoxifierea zilnică sau îngrijirea sistemului imunitar.

În special germanii suferă adesea de deficit de vitamina D, deși această vitamină are multe sarcini de bază în organism. Iodul, acizii grași omega-3, zincul, seleniul sau magneziul sunt, de asemenea, adesea doar în intervalul suboptimal. Folosiți suplimentele alimentare ca una dintre metodele de a vă înarma organismul împotriva substanțelor nocive și a afecțiunilor. Medicul dumneavoastră este persoana cea mai potrivită pentru a vă sfătui în acest sens, deoarece prea mult dintr-un lucru bun poate face rău.

Detoxifierea organismului printr-o alimentație sănătoasă

Chiar și grecii antici știau că nutriția este piatra de temelie a sănătății și că alimentele conțin tot ceea ce avem nevoie. Știința de astăzi arată că o dietă variată, naturală și bazată pe plante este cea mai scurtă cale de a împiedica poluanții și de a preveni bolile. Consumați suficiente fructe și legume și reduceți la minimum consumul de toxine din alimentele tratate cu spray-uri. Ambalajele alimentare pot, de asemenea, să elibereze poluanți în alimente, așa că, cu cât sunt mai naturale, cu atât mai bine.

Nu aveți neapărat nevoie de un plan sau de o dietă prestabilită pentru cea mai bună nutriție. Consumați o varietate de alimente proaspete. Prelucrarea fură multe substanțe nutritive din alimente și pune și mai multă presiune asupra nivelului de insulină și a digestiei. Făina albă, de exemplu, este cu 60% până la 90% mai săracă în substanțe nutritive, cum ar fi zincul, magneziul și fierul, decât făina integrală originală.

Detoxifierea organismului prin exerciții fizice adecvate

Mișcarea este importantă pentru alimentarea cu oxigen, circulația sângelui și lubrifierea articulațiilor. Oxigenul este un partener de reacție important în multe procese din organism. Prin urmare, o aprovizionare optimizată cu oxigen poate contribui la optimizarea metabolismului. Sângele este un fel de autostradă de transport a corpului nostru. În el, transportă substanțe de toate felurile, de la substanțe nocive pe care le expediază spre ieșire până la nutrienți care trebuie să ajungă chiar și la cele mai îndepărtate celule. Vă puteți imagina cu ușurință că oxigenul din belșug și o bună circulație a sângelui ajută la umplerea țesuturilor încărcate cu viață nouă și la eliminarea toxinelor vechi, precum curățenia de primăvară.

Este important să faceți exerciții fizice sau sport în mod regulat, de preferință mai multe zile pe săptămână. Ce anume faceți depinde în întregime de dumneavoastră; dacă este distractiv, probabil că va face cel mai mult bine. Mersul pe jos, mersul pe bicicletă sau înotul sunt la fel de potrivite ca și joggingul sau antrenamentul cu greutăți în sala de sport.

Detoxifierea organismului cu apă

Ca și oxigenul, apa este esențială pentru viață și importantă pentru multe reacții din organism. Fără apă, organele nu pot funcționa, iar organismul nu poate metaboliza și elimina substanțele. Prin urmare, este recomandabil să beți suficientă apă sau ceaiuri. În acest fel puteți detoxifia permanent organismul.

Postul cu apă sau postul terapeutic sunt forme speciale de alimentație care se bazează exclusiv pe aceste lichide pentru o perioadă limitată de timp. Știința arată din ce în ce mai impresionant că acest tip de abținere de la energie și de la hrană poate avea efecte uimitoare asupra organismului. Dacă doriți să vă mișcați mult într-un timp scurt, postul tradițional de acest tip este deosebit de interesant. Din cauza naturii solicitante, cu toții suntem cu greu obișnuiți să stăm fără mâncare timp de mai multe zile, cel mai bine este să cereți sfatul medicului dumneavoastră în acest sens.

Detoxifierea organismului cu remedii casnice

Potrivit internetului, există nenumărate remedii casnice pentru a scăpa de afecțiunile cauzate de toxine. Chiar și mai puține dintre aceste sfaturi se bazează pe dovezi științifice concrete. Frecvent menționată pentru detoxifierea organismului este o dietă alcalină. Chiar dacă vechea imagine a acizilor și bazelor din organism nu a putut fi niciodată confirmată științific, există cercetări recente care arată că alimentele considerate alcaline pot face ceva pentru organism.

Toate legumele, fructele sau fructele uscate sunt deosebit de alcaline datorită unei compoziții favorabile de micronutrienți. Nucile, cerealele, legumele și semințele se află la mijlocul spectrului și au un efect aproape neutru. Pentru o dietă alcalină se recomandă un consum redus de produse de origine animală. Potrivit unor studii, acestea joacă un rol mai degrabă nefavorabil în ceea ce privește substanțele chimic acide în organele de detoxifiere, cum ar fi rinichii.

Cât timp ar trebui să se detoxifice organismul?

În acest caz, răspunsul poate fi o contra-întrebare: Cât timp vrei să fii sănătos, cât timp vrei să trăiești sănătos? Acest lucru înseamnă că ar trebui să ai grijă de corpul tău cu orice ocazie, pentru că ai doar unul singur. Asta nu înseamnă că nu te poți distra și nu te poți bucura de viață. Cheia pentru o viață fericită și sănătoasă este aproape întotdeauna echilibrul corect. Dacă puteți găsi acest lucru pentru dvs. atunci când vă detoxifiați corpul, sunteți pe drumul cel bun.

Concluzie

Detoxifierea organismului nu este o sarcină care poate fi abordată în cadrul unei cure de detoxifiere. Organismul schimbă în mod constant substanțele și le eliberează pe cele nefavorabile prin intermediul unor organe precum ficatul, rinichii, plămânii și pielea. Cel mai bun mod de a o ajuta să facă acest lucru este să o sprijiniți în mod constant.

Pentru mulți, detoxifierea organismului a devenit un hobby temporar. O cură de detoxifiere ca o contrabalansare a 6 luni de alcool, nicotină, stres și o alimentație nesănătoasă. Nu există nicio dovadă științifică a beneficiilor unor astfel de tratamente de dezintoxicare. Probabil că aveți cele mai mari șanse de a avea un corp sănătos cu un stil de viață echilibrat. Primele 5 cele mai simple și cele mai bune sfaturi prezentate mai sus vă oferă instrumente care s-au dovedit a funcționa.

Elena Țambrea

Sunt medic de familie și medic nutriționist cu experiență în alimentația pe vârste, alimentația gravidei și a lăuzei, tehnician nutriționist acreditat și absolvent master psihonutritie al Academiei de Nutriție “Sănătate te iubesc”, în cadrul căreia predau modulele “Nutriția gravidei și lăuzei” și “Nutriția terapeutică în prevenția bolii canceroase”, membru al Colegilor Medicilor România, absolvent Self Mastery Bootcamp și Influence Masterclass (LAB profile) marca Andy Szekely Iubesc cu adevărat natura, animalele și mișcarea și îmi ghidez viața în armonie cu aceste trei pasiuni. Una dintre valorile mele identitare este Sănătatea și îmi place bunul gust al vieții! Misiunea mea personală este să ajut oamenii cu probleme alimentare să își găsească acel echilibrul nutrițional propriu care să rămână cu ei pentru totdeauna! Cred cu tărie în educație și cu precădere, în educația nutrițională a copiilor!”

Împărtășiți
Publicat de
Elena Țambrea

Postări recente

Zinamax recenzii, contraindicații, efecte secundare. În cazul în care pentru a cumpăra Zinamax Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial?

Denumirea medicamentuluiZinamax 💊Compoziția produsului✔Extract de trandafir, complex de vitamine, lactoferrină, extract de frunze de ștevie, extract…

1 an în urmă

ManBuilder recenzii, contraindicații, efecte secundare. În cazul în care pentru a cumpăra ManBuilder Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial?

Care este numele medicamentului?ManBuilder💊Ce este în amestec?✔Vitamine, minerale și ingrediente pe bază de planteSunt capsulele…

1 an în urmă

Shark Motion: recenzii, contraindicații, efecte secundare. În cazul în care pentru a cumpăra Shark Motion: prețul Amazon în farmacii, sau pe site-ul oficial?

Denumirea produsuluiShark Motion💊Compoziția produsului✔Extract de cartilaj de rechin✔Colagen✔Glucozamină✔Chodroitin✔Extract de turmeric✔Un complex de ierburi vindecătoare  Preț189…

1 an în urmă

ActioComfort comentarii, contraindicații, efecte secundare. În cazul în care pentru a cumpăra ActioComfort Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial?

TitluActioComfort💊Preț179 RON💰Cum să o luați?➡Aplicați o cantitate mică de cremă pe zona cu probleme și…

1 an în urmă

Elesse Cream, recenzii, contraindicații, efecte secundare. În cazul în care pentru a cumpăra Elesse Cream Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial?

Denumirea produsuluiElesse Cream💊Efectul✔Conferă pielii un plus de elasticitate;✔Îndepărtează liniile fine și ridurile;✔Menține tonusul pielii;✔Elimină petele.Riscuri…

1 an în urmă

Moring Slim recenzii, contraindicații, efecte secundare. În cazul în care pentru a cumpăra Moring Slim Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial?

TitluMoring Slim💊ProducătorNoble HealthCompoziție✔Orz verde ✔Garcinia cambogia ✔Antioxidanți ✔Vitamine ✔ZincEfecte➡Oferă un sentiment de sațietate ➡Stimulează metabolismul…

1 an în urmă