Omagii

Home/Omagii

Prof. univ. ing. Adrian Badea – OMAGIU. Când a trecut timpul? (Fugit irreparabile tempus)

In urma cu 40 de ani, imi petreceam cei mai frumosi ani ai tineretii in casa viitorului Profesor Universitar Iulian Badea.. eram un paria, venit din centrul universitar de la Cluj, care cauta un loc in capitala, un sprijin si un suflet apropiat conform educatiei mele.
Domnul Profesor Iulian Badea, la fel ca si intreaga sa familie, m-au primit cu deosebita gratitudine, atentie, curtoazie si m-au ajutat in momentele dificile pe care le-am infruntat in ultimii ani de facultate si apoi de internat.. A fost o perioada extrem de entuziasta, prolifica, intelectuala, medicala, stiintifica, in care amandoi ne-am pus la punct principalele elemente de pregatire in multiplele activitati viitoare – domnia sa in domeniul obstreticii si a ginecologiei si a mea in domeniul neurochirurgiei.
In toata aceasta perioada, am cunoscut de-a lungul anilor pe tanarul, elegantul si inventivul inginer Adrian Badea. Timpul a trecut peste noi, fara sa il simtim. Domnul Profesor Iulian Badea a ajuns Sef al Clinicii OG la SUUB iar eu am evoluat in domeniul Neurochirurgiei pana la gradul de professor universitar in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni” (Bagdasar la acea vreme).
Domnul Ing.Adrian Badea, prietenul si colegul nostru a fost continuu alaturi de noi, a

Citeste mai departe

Neurosurgery As An Aptitude

 

 
J Med Life. 2019 Jan-Mar; 12(1): 1–4.
doi: 10.25122/jml-2019-1002

 

Neurosurgery As An Aptitude

Professor Eng. Victor Lorin Purcărea, PhD, Executive Editor

Article notes Copyright and License information Disclaimer
 

Graduate of the Institute of Medicine and Pharmacy in Bucharest in 1964, medical doctor, title obtained in 1974 with the doctoral thesis “Current therapeutic aspects in pituitary adenomas”, neurosurgeon since 1979, he was the Head of Neurosurgery I Department, “Bagdasar-Arseni” Clinical Emergency Hospital, coordinator of the Neuroscience Research Department of “Bagdasar-Arseni” Clinical Emergency Hospital and has been professor of Neurosurgery since 1997. He has held prestigious positions such as vice-president of the World Federation of Neurosurgical Societies (WFNS), corresponding member of the Brazilian Academy of Neurosurgery, corresponding member of the Romanian Academy of Sciences, vice-president of Academia Multidisciplinaria Neurotraumatologica (AMN), and corresponding member of Romanian Academy of Medical Sciences.
He has been 1st Grade Researcher since May 2009.
His scientific activity includes many articles published in ISI (Clarivate) indexed journals such as Neurosurgical Review, Surgical Neurology, Neurosurgery, Acta Neurochirurgia, etc., as well as articles published in journals indexed in international databases (PubMed): Neurology Psychiatry Neurosurgery; Pediatrics; Neurology studies and research; Journal of Pediatrics, obstetrics and gynecology; etc. Moreover, he has also published over 100 articles in Romanian journals and is the main author of

Citeste mai departe

Premiul de Excelenta Pentru Intreaga Activitate

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, Sef Sectie Neurochirurgie si Director Stiintific de Lucrari in cadrul Spitalului Sanador a primit una dintre cele mai importante distinctii din domeniul medical pe anul 2013 in cadrul Galei Premiilor de Excelenta Medica Academica & British Journal. Acesta a fost recompensat cu Premiul de Excelenta pentru intreaga activitate datorita prestigioasei sale cariere de neurochirurg. 
Recunoasterea nationala si internationala a Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea se datoreaza unei activitati indelungi, de XX ani, in neurochirurgie, cercetare si publicistica. Printre reusitele impresionante ale carierei sale se numara infiintarea departamentului de cercetare in neurostiinte al Spitalului Clinic “Bagdasar-Arseni” din Bucuresti, implicarea si coordonarea a 20 proiecte nationale si internationale de cercetare in perioada 2000 si 2006 si publicarea de articole de neurochirurgie in mai multe publicatii de specialitate romanesti si internationale. In plus, este presedintele Societatii Romane de Neurochirurgie si membru fondator in mai multe organizatii de Neurochirurgie din Statele Unite ale Americii, Europa de Sud-Est sau Brazilia.
Premiul in cadrul Galei Premiilor de Excelenta Medica Academica & British Journal pentru intreaga cariera i-a fost inmanat Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea de catre Prof. Dr. Academician Victor Voicu, presedintele Consiliului Consultativ.
 
Prof.Dr. Alexandru Vlad Ciurea a gasit in cadrul

Citeste mai departe

LAUDATIO – Profesorului Alexandru Vladimir Ciurea, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti

Pe 24.11.2010 Domnul Prof Dr Alexandru Vlad Ciurea a fost facut Doctor Honoris Causa al Universitatii “Petre Andrei” din Iasi. Mai jos se regaseste Laudatio si sunt publicate cateva poze de la eveniment.

Onoraţi membri ai Senatului Universităţii “Petre Andrei” din Iaşi,
Domnule Profesor Alexandru Vladimir Ciurea,
Doamnelor şi Domnilor,

„A fi neurochirurg înseamnă a reuşi să-l armonizezi pe Sisif cu Apollo”, spunea, într-un interviu recent, unul dintre cei mai înzestraţi neurochirurgi pe care i-a avut medicina românească şi pe care, astăzi, avem privilegiul de a-l avea printre noi în această Aulă. Într-o perioadă în care tabloul sistemului sanitar românesc pare mai degrabă desprins din picturile lui Goya, bucuria de a ne întâlni cu o personalitate precum domnul Profesor Alexandru Vladimir Ciurea ne oferă răgazul speranţei că nu e chiar totul pierdut. Şi probabil că acesta este darul cel mai de preţ pe care medicul Ciurea îl face, în fiecare zi, celor de lângă el: Speranţa. Pentru unii speranţa că vor trăi, că se vor bucura de cei dragi, iar pentru ceilalţi speranța că vor putea salva vieţi, multe vieţi, şi în limba maternă.

Domnul Alexandru Vladimir Ciurea s-a născut în Vaslui. Pentru că vremurile erau tulburi, familia a ales să se mute într-o zonă

Citeste mai departe