Articole

Home/Uncategorized/Ce mistere ascund defapt picturile lui VanGogh? Este adevarat ca si-a pictat propria boala? Prof.univ.dr.Alexandru Vlad Ciurea alaturi de colaboratorii sai, ne dezvaluie asta in ultimul articol publicat intr-o revista cu mare impact.

Ce mistere ascund defapt picturile lui VanGogh? Este adevarat ca si-a pictat propria boala? Prof.univ.dr.Alexandru Vlad Ciurea alaturi de colaboratorii sai, ne dezvaluie asta in ultimul articol publicat intr-o revista cu mare impact.

https://www.revmedchir.ro/index.php/revmedchir/article/view/1860/1478

Intreaga carieta a lui Vincent VanGogh a fost marcata de o varietate de culori, care au suferit numeroase schimbari dupa descoperirea bolii : de la culori inchise, nuante de negru, nuante de gri la culori vii. Acest lucru se datoreaza multiplelor afectiuni de care suferea insusi artistul.
O caracteristica interesanta si speciala a vietii sale artistice este seria tripartrita nocturna realizata in ultimul an de viata din cadrul internarii sale la Azilul Sf.Paul din Saint Remy de Provence.

Despre structura bizara, centrala si specifica, foarte asemanatoare cu structura hipocampului, ne-o prezinta chiar Prof.univ.Dr.MSC. Alexandru Vlad Ciurea in lucrarea scrisa alaturi de catre colaboratorii sai din Bucuresti, Sibiu si Oradea.

One Response to “Ce mistere ascund defapt picturile lui VanGogh? Este adevarat ca si-a pictat propria boala? Prof.univ.dr.Alexandru Vlad Ciurea alaturi de colaboratorii sai, ne dezvaluie asta in ultimul articol publicat intr-o revista cu mare impact.”

By Daniela Cucu din Ploiesti - 20 November 2019 Reply

Il cunosc pe Dl. Prof. Dr. Ciurea, de peste…. 40 de ani. Stiam ca Dansul este MEDIC NEUROCHIRURG si… atat. De la un timp, descopar personalitatea sa complexa, cu vaste cunostiinte din diferite domenii, unele care n-au legatura cu medicina, asa cum este pictura. MA UIMITI, PLACUT, DOMNULE PROF. DR. CIUREA! AVEM NEVOIE DE OAMENI CA DVS.! SUNTETI UN GENIU, NU NUMAI AL NEUROCHIRURGIEI! MA BUCUR CA AM AVUT OCAZIA SA VA CUNOSC CANDVA! MI-ATI MARCAT VIATA SI PENTRU ASTA, VA MULTUMESC!

Leave a Reply