Articole

Home/Presa/

RENUMITUL MEDIC NEUROCHIRURG ALEXANDRU VLAD CIUREA A FOST LA BRAILA

RENUMITUL MEDIC NEUROCHIRURG ALEXANDRU VLAD CIUREA A FOST LA BRAILA
 

• sâmbătă, 24 februarie, prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, o somitate mondială în domeniul neurochirurgiei, a lansat la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” cartea “Călătorii în centrul gândirii”

 

Sâmbătă, 24 februarie, Sala “Fănuş Neagu” a Bibliotecii Judeţene “Panait Istrati” Brăila a fost neîncăpătoare pentru toţi cei care şi-au dorit să-l cunoască pe prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, o somitate mondială în domeniul neurochirurgiei, în public fiind prezente numeroase cadre medicale.

Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea a intervenit cu succes în peste 23.000 de cazuri, a publicat 34 de cărţi despre neurochirurgie, este co-autor în 21 de tratate şi monografii neurochirurgicale şi neurologice, a scris peste 180 de articole ştiinţifice tipărite în publicaţii medicale. Activează în numeroase asociaţii profesionale din ţară şi din străinătate şi a primit numeroase premii şi distincţii pentru activitatea ştiinţifică şi publicistică.

Volumul “Călătorii în centrul gândirii” apărut la Editura Minerva, în 2016,  este o carte-interviu în care jurnalistul Tudor Artene a relatat aspecte din viaţa şi profesia renumitului medic neurochirurg. Este o carte în care cititorul găseşte numeroase dezvăluiri despre copilărie, despre şcoală şi facultate, despre valorile în care a fost educat  Alexandru Vlad Ciurea. Sunt relatate poveşti de viaţă, suferinţă şi vindecare spuse de pacienţi, precum şi opiniile autorului despre politică şi situaţia neurochirurgiei româneşti.

Invitaţi să prezinte cartea au fost: dr. Delia Râşnoveanu – manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, prof. Mihai Dănuţ şi prof. dr. Viorel Coman. În deschiderea evenimentului a vorbit Francisk Iulian Chiriac, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, iar prezentarea a fost moderată de dr. Claudiu Eduard Brăileanu, şef serviciu în cadrul instituţiei gazdă.

 

 
 
 

Articolul a aparut in ziarul “Obiectiv Vocea Brailei”, textul se gaseste online pe pagina ziarului:  http://obiectivbr.ro/content/renumitul-medic-neurochirurg-alexandru-vlad-ciurea-fost-la-br%C4%83ila

 

One Response to “

RENUMITUL MEDIC NEUROCHIRURG ALEXANDRU VLAD CIUREA A FOST LA BRAILA

By Daniela Cucu din Ploiesti - 1 March 2018 Reply

Il asteptam cu mare nerabdare si la Ploiesti! Ne pregatim meteorologic si moral! Chemam soarele si buna dispozitie!SUCCES IN PEREGRINARILE PRIN TARA!!

Leave a Reply