Articole

Home/Politica/

Partizanii rujeolei și epidemia de iresponsabilitate | OPINIE

Partizanii rujeolei și epidemia de iresponsabilitate | OPINIE

Alexandru-Vlad+Ciurea_Despre vaccinare și vaccin

Pe „chipul“ României sunt peste cinci mii de cazuri de rujeolă înregistrate. Cinci mii de puncte roșii și 25 de puncte negre – acesta este numărul deceselor cauzate de rujeolă.

Sunt mai multe motive care au dus la aceste tragedii, une­le dintre acestea generate de lipsa vaccinurilor, altele de mentalitatea unor părinți care au ajuns victime ale unei propagande care nu are nimic de-a face cu timpurile moderne. O mentalitate de ev mediu care se întinde ca o epi­demie pe calea internetului.

Dl Florian Bodog, ministrul Sănătății, s-a confruntat cu o situație complicată: pe de-o parte, a găsit stocurile de vaccinuri aproape goale, iar pe de altă parte Institutul „I. Cantacuzino“, ani de zile producător de seruri și vaccinuri, aproape în colaps. Să nu creadă cineva că vreau să transfer vreo res­ponsabilitate spre vreun alt ministru din guvernările anterioare. Dar așa arăta realitatea la sfârșitul anului trecut, iar cancerul care a ros ani de zile sistemul medical nu a fost niciodată tratat corect.

Epidemia a grăbit achiziția de vaccinuri (mai bine mai târziu, decât niciodată), iar exportul pe care îl fac „întreprinzătorii“ care cumpără ieftin și vând scump peste granițe, profitând astfel de regulile care guvernează piața de medicamente, a fost interzis. Situația este însă în continuare gravă, măsurile luate până acum sunt tratamente de urgență pentru probleme, sper ca legea vaccinării să capete conturul corect și, măcar din această perspectivă, să reintrăm în clubul celor civilizați. Sper, de asemenea, ca Institutul „I. Cantacuzino“ să intre într-un proces nu numai de vindecare managerială, ci și de modernizare din toate punctele de vedere. Consider că este o problemă care, dincolo de istorie și utilitate, ține de domeniul siguranței naționale.

Campania antivaccin este criminală! 

Am mai scris despre această continuă opoziție a unei părți a societății românești față de vaccinare. Amploarea rostogolirii în mass-media și în mediul virtual al unor așa-zise opinii antivaccinare poate crea impresia că o mare parte a societății este adversar al vaccinării. Nu cred că este așa, dar diseminarea unor asemenea informații este foarte mare pentru că subiectul face audiență. Pe de altă parte, accesul la Internet creează senzația că, după lectura a două-trei articole pseudoștiințifice, consumatorii de astfel de texte devin stăpâni ai subiectului și știu mai mult decât oricine. Mai mult decât medicii, farmaciștii, perso­nalul medical.

Acești deținători ai „adevărului absolut“, ei înșiși victime ale unor păreri iresponsabile, devin, la rândul lor, „răspândaci“ la fel de iresponsabili precum cei care lansează aceste teorii fantastice despre pericolul pe care l-ar produce vaccinarea. O reacție în lanț, o epidemie de autosuficiență și irespon­sabilitate pe care o numesc cu fermitate ca fiind criminală! I-aș ruga pe cei care se exprimă cu atâta nonșalanță despre acest subiect să se gândească la următoarea situație: ce fac dacă ar urma să facă o călătorie într-o țară ecuatorială în care riscă să se infecteze cu germeni ai unor boli tropicale în care trebuie să se vaccineze? Refuză vaccinul împotriva febrei galbene, ca să dau un exemplu mai cunoscut? Sau curajul declarațiilor fără acoperire se topește în fața unei asemenea amenințări „fier­binți“? Eu sunt sigur că res­pectă protocoalele medicale și se vaccinează!

Sistemul medical trebuie să declanșeze urgent o campanie de informare pro-vaccinare!

Dincolo de măsurile manageriale dedicate domeniului vaccinării, dincolo de legea care va reglementa acest domeniu, este limpede că societatea românească are nevoie de un mesaj puternic și competent, venit din partea specialiștilor în medicină, care să susțină și să explice beneficiile vaccinării. Și nu doar a vacinării copiilor, ci și a adulților. Istoria omenirii consemnează sute de mi­lioane de oameni care au murit în urma unor maladii care astăzi sunt învinse.

Nu ne putem întoarce în Evul Mediu, iar emfaza falșilor profeți trebuie combătută de specialiști. Ministerul Sănătății, cu toate direcțiile sale din țară, Academia Medicală, organizațiile profesionale ale medicilor și farmaciștilor sunt obligate să combată cu fermitate și cu argumente abe­rațiile care cuceresc spațiul public. Oamenii trebuie să înțeleagă că un copil nevaccinat este un pericol nu doar pentru cei din jur, ci pentru el însuși. Ce părinte își asumă refuzul de a-l vaccina? Ca medic – și o spun cu toată responsabilitatea! -, un părinte care refuză să își vaccineze copilul îl poate condamna la suferință, la boală sau chiar la moarte. Cum se numește un astfel de om?   

3 Responses to “

Partizanii rujeolei și epidemia de iresponsabilitate | OPINIE

By Daniela Cucu din Ploiesti - 19 May 2017 Reply

Scurt, clar si la obiect, isi exprima acest MEDIC, parerea! Cine nu-l cunoaste, ar putea spune ca sustine interesele unor anumite firme sau persoane. Si Slava Domnului, SUNT MULTI CARE NU-L CUNOSC PE DL. PROF. DR. DE NEUROCHIRURGIE, CIUREA VLAD ALEXANDRU- UN NEUROCHIRURG DE MARCA, DE TALIE INTERNATIONALA CARE CUNOASTE FOARTE BINE, STAREA DE SANATATE A NATIEI ROMANE (SI NU NUMAI!!)
Eu cred ca fiecare roman, ar trebui sa citeasca aceasta OPINIE, exprimata de Dl. Prof. Dr. Ciurea si sa ia aminte ca starea de sanatate a poporului roman, este una ingrijoratoare!
Bine ca mai exista medici care ne atrag atentia si ne indruma pe drumul cel bun!
Asa m-a indemnat si pe mine, CINEVA, pe drumul cel bun, cu peste… 40 de ani, in urma: CINEVA CARE SE NUMESTE….. CIUREA si CARE MI-A REDAT SANATATEA si GANDIREA! MA INCLIN IN FATA SA! Pentru mine, CIUREA=VIATA!

By Groza Mihail - 29 July 2017 Reply

1. S-a creat situaţia următoare: o mulţime A de oameni care cred în vaccinare şi o mulţime B de oameni care nu (mai) cred în vaccinare.
2. Trebuie analizat de ce mulţimea B de oameni nu (mai) crede în vaccinare! Aici trebuie să spun că pe NET au apărut temeri ale unora cum că vaccinurile ar conţine substanţe foarte periculoase pentru oameni.
3. Păi dacă există suspiciunea că vaccinurile conţin substanţe foarte periculoase pentru oameni, ar trebui ca mai multe LABORATOARE DE ANALIZE, DEMNE DE ÎNCREDERE, să facă analiza acestor vaccinuri şi să facă publice rezultatele obţinute!
4. Dacă în urma acestei analize a mai multor LABORATOARE DEMNE DE ÎNCREDERE va reieşi că vaccinurile NU CONŢIN substanţe foarte periculoase pentru oameni, o mare parte a mulţimii B de oameni îşi va recăpăta încrederea în vaccinuri şi se va alătura mulţimii A de oameni! Simplu nu-I aşa???
5. Dacă în urma acestei analize a mai multor LABORATOARE DEMNE DE ÎNCREDERE va reieşi că vaccinurile CONŢIN substanţe foarte periculoase pentru oameni, atunci o mare parte a mulţimii A de oameni se va alătura mulţimii B de oameni! Simplu, nu-I aşa???

By administrator - 10 September 2017 Reply

Domnule Mihail,

1. Vacinarea a fost inventata importriva valeorei de catre Louis Pasteur (1822-1895)

2. Vaccinarea s-a efectuat din virusul variolei, atenuat creindu-se in corpul omenesc o posibilitate de aparare anticorpi.
4. Variola a dus la milioane de oameni decedati.
5. Datorita vaccinarii, varioala a fost eradicata de pe glob in anul 1977.
6. Datorita lui Pastor, si altor cercetari, vaccinarea s-a extins la multiple afectiuni, printre care si rujeola.
7. Non-vaccinarea poate duce la raspandirea bolii in colectivitatile de copii si la fenomene extrem de grave asupra sistemului nervos(encefalita) si chiar deces; virusul rujeolei ataca sistemul nervos.
Vaccinarea este obligatorie in majoritatea tarilor civilizate(exp: Germania, Franta)

8. Vaccinarea a fost obligatorie in perioada comunista, fapt ce a dus la scaderea numarului de cazuri de decese, complicatii, etc.

9. Desigur, internetul furnizeaza o gramada de date contradictorii. Medicina bazata pe dovezi releva clar importanta vaccinarii, fapt pentru care Guvernul Romaniei a hotarat vaccinarea obligatie intrucat cazurile de rujeola sunt un pericol pentru colectivitate.

Referitor la substantele toxice , responsabilitate revine laboratoarelor/ institutelor de preparare a vaccinurilor, de aceea trebuie sa militam pentru punerea in functiune de liniei de vaccinuri antirujeolei, la Institultul Cantacuzino, ce va ajuta la preventia bolilor din aceasta tara.

In final: familia mea este toata vaccinata.

Va trimit ultimul articol din Politici de Sanatate din nr. 27 , August 2017

http://www.politicidesanatate.ro/democratia-vaccinarea-si-dreptul-la-doua-opinie-medicala/http://www.politicidesanatate.ro/democratia-vaccinarea-si-dreptul-la-doua-opinie-medicala/

Leave a Reply