Articole

Home/Pacientii Multumesc/Adrian Leon – Pacientii multumesc

Adrian Leon – Pacientii multumesc

Draga Domnule Profesor Ciurea,

Imi face o deosebita placere sa scriu aceste randuri, asa ca in ceea ce urmeaza, voi incerca sa relatez istoria intamplarilor mamei  mele si  problemele de sanatate avute de-a lungul ultimilor ani.

Pentru acuratetea relatarii, voi incerca sa fiu obiectiv, deasemenea incercand sa nu fiu  influentat de pareri si considerente personale.

In septembrie 2012, mama a inceput sa se simta rau , cu o stare generala proasta, dureri de cap si nu numai , cu stari accentuate de voma.

Dat fiind faptul ca in vara  aceluiasi an, mama a fost operata de colecistectomie litiazica , am crezut ca este doar o recuperare mai dificila dupa acea interventie, dar nu a fost asa. Investigatiile generale ulterioare au aratat ca este vorba de o formatie tumorala cerebrala.

Deoarece acele investigatii, au dovedit anatomia patologica ca fiind  un meningiom atipic, imediat a fost internata la Spitalul Bagdasar Arseni, unde s-a practicat o recenzie PEIC frontala parasagitala dreapta, operatie efectuata de o echipa de medici condusa de Dumneavoastra, si care a avut o evolutie postoperatorie buna.

Primul control RMN simplu si cu contrast, dupa aprox.  trei  luni,  releva statusul postoperator fara recidiva tumorala , insa la urmatorul control dupa aprox 6 luni controlul RMN a relevat doi noduli gadonilofili adiacenti, care au generat recidiva unui meningiom interemisferic predominant pe partea stanga , singura cauza pentru acea recidiva, fiind meningiomul atipic initial.

In Decembrie 2013 la aproximativ un an de la prima interventie chirurgicala, are loc o a doua interventie, de data aceasta la Spitalul Sanador, deasemenea sub atenta Dumneavoastra coordonare.

Dupa aproximativ 4 luni, la urmatorul control , s-a observant din nou recidiva meningiomului atipic initial.

Deasemenea la  recomandarea Dumneavoastra Domnule  Professor Ciurea , a fost efectuata si procedura Gama Knife , evolutia fiind initial favorabila,  in schimb in luna iulie 2014, mama a inceput sa prezinte dificultati de orientare temporo-spatiala , tulburari de memorie , sindrom moriatic  si tulburari sfincteriene, fara deficit motor. Controlul RMN a relevat recidiva tumorala stanga cu progresie dimensionala comparativ cu examinarea RM anterioara , cu important edem subcortical si effect de masa asupra liniei mediene si ventriculilor laterali.

In acel moment, cu toata familia  am fost cu moralul la pamant, dar datorita indicatiilor D-vs. am incercat sa abordam problemele dintr-un alt punct de vedere, si sa gandim pozitiv, ceea ce a insemnat extraordinar de mult.

Pentru ca starea mamei se inrautatea de la o zi la alta, o noua operatie s-a dovedit a fi imperativa, si la directul sfat al D-vs, am luat decizia unei noi  interventii chirurgicale, binenteles condusa de D-vs. tot la Spitalul Sanador.

Suntem convinsi ca datorita indrumarii, coordonarii si supravegherii D-vs. Domnule Profesor, cat si conditiilor Spitalului Sanador, operatia a fost un succes.

Inca de la primul control dupa interventia chirurgicala din iulie 2014, evolutia mamei a fost foarte favorabila, starea ei fizica si mai ales morala s-a imbunatatit semnificativ, conform rapoartelor medicale ulterioare emise dupa controlul periodic recomandat de D-vs, ultima interventie s-a dovedit a fi de mare succes. Nu exista semene de tensiune intercraniana, sinusurile si regiunea pietro-mastoidiana fara modificari de structura, deasemenea nu a fost nevoie de radio sau chimioterapie. Va multumim deasemenea pentru interpretarea RMN-ului si diagnosticul de “cavitate de recenzie” de dupa operatie, care ne-a dat batai de cap, dar care s-a dovedit a fi cel corect.

Acum, la mai mult de un an si jumatate de la ultima interventie, mama se simte bine, este activa si ce-I mai important ZAMBESTE; zambet pe care in mare parte vi-l datoram.

Va multumesc inca odata in numele familiei mele, si ne vedem la urmatorul control precum ne-ati recomandat.

Va stau la dispozitie pentru orice fel de intrebare/ informatie credeti ca v-ar putea ajuta.

O zi buna va doresc !

Cu stima !

Adrian Leon

Leave a Reply