Articole

Home/Pacientii Multumesc/Pacientii multumesc: Iuliana Horga

Pacientii multumesc: Iuliana Horga

Buna ziua,

Numele meu este Horga Iuliana, am 57 de ani si sunt din Galati.

In urma unor dureri interminabile si insuportabile pe care le aveam in piciorul stang am decis sa fac un examen RMN, in urma caruia am fost diagnosticata cu hernie de disc paramediana stanga L4-L5 si fractura de apofiza la acest nivel datorita unei cazaturi pe gheata in iarna 2014.

Recomandarea pentru operatie am primit-o de urgenta in urma unui consult efectuat la doua cabinete neurologice.

Marturisesc cu toata sinceritatea ca am o mare teama de a merge intr-un spital, deoarece personal nu am amintiri prea placute, in urma unei interventii chirurgicale pa care am facut-o cu ani in urma intr-un spital de stat.

Impreuna cu familia am inceput sa caut o alternativa la sistemul de stat de sanatate si astfel am gasit Spitalul Sanador.

Desi oferta este generoasa in Bucuresti, in ceea ce priveste sistemul privat de sanatate, as face o mare  eroare daca nu as recunoaste ca am ales Spitalul Sanador  datorita valoroasei echipe de neurochirurgi  conduse de Dl.Profesor AV.Ciurea.

Fara sa-l cunosc personal pe Dl.Profesor,  am indraznit sa-i trimit un email in care i-am prezentat problema mea de sanatate. Spre placuta mea surprindere Dl. Profesor mi-a raspuns la email a doua zi, cu recomandarea de a veni de urgenta la spital pentru o consultatie, lucru pe care l-am si facut.

Din momentul in care am intrat pe usa Spitalului Sanador am fost placut surprinsa de aspectul  modern, curat si profesionalismul celor care primeau pacientii la receptie. Aceasta imagine a avut darul da a-mi alunga starea de neliniste pe care o am ori de cate ori ma apropii de un spital.

La ora la care am fost programati am fost primiti de Dl. Profesor Ciurea care a dat dovada de multa rabdare, a ascultat cu multa atentie ceea ce aveam de spus in legatura cu suferinta mea.

In urma consultului Dl. Profesor a recomandat efectuarea  interventiei  chirurgicale pentu eliminarea herniei. Desi avea un program foarte incarcat in saptamana ce urma, Dl. Profesor a planificat aceasta operatie pentru ziua de luni (consultatia a avut loc intr-o zi de vineri, februarie 2015).

Conditiile pe care le-am gasit in salonul in care am fost internata in vederea operatie au fost impecabile din punct de vedere al conditiilor sanitare, al mobilierului,  cat si al meselor asigurate zilnic. De asemenea profesionalismului cadrelor medicale (infirmiere, asistente, medici) poate fi calificat ca fiind la unul dintre cele mai inalte standarde.

In prima zi de la internare am efectuat un set complet de analize, iar in ziua urmatoare a avut loc operatia sub microscop operator, efectuata de echipa completa de neurochirurgie si neuroanestezie a Spitalului Sanador, in frunte cu Prof. Dr. A.V. Ciurea.

Multumita experientei acestui colectiv minunat de specialisti, operatia, care a durat aproximativ 2 ore, a fost un succes. Dupa aceasta am avut o perioada de spitalizare de 3 zile, in care am urmat un program de antibioterapie si recuperare medicala (recuperarea a fost mult mai usoara si mai rapida decat imi imaginam,la trei zile de la operatie am fost capabila sa ma intorc acasa si sa pot urca singura, pe picioarele mele cele scarile pana la etajul 4 ). Medicatia mi-a fost administrata la timp, fara a fi nevoita sa-mi cumpar absolut nici un medicament din exteriorul spitalului. Toate persoanele cu care am luat contact in aceasta perioada, de la infirmiere, asistente medicale si medici etc., au avut un comportament ireprosabil. Nu s-a pus niciodata problema ,,de a acorda mici atentii“ acestora pentru a-si face datoria.

Grija deosebita cu care am fost tratata pe parcursul internarii mi-a dat curaj si putere sa trec cu bine peste aceasta incercare din viata mea.

Tin sa multumesc intregului personal de la Spitalul Sanador pentru faptul ca m-au ajutat sa trec cu bine peste acest moment din viata mea.

Multumiri speciale Domnului Profesor Ciurea, Domnului Doctor Florin Luca  si celorlalti membri ai echipei de neurochirurgie si neuroanestezie, care au contribuit la reusita interventiei chirugicale.

Ceea ce am scris reprezinta cateva impresii ale unei persoane care a suferit si care a gasit un ajutor  trecand pragul spitalului Sanador .

Cu stima, Iuliana Horga

 

One Response to “Pacientii multumesc: Iuliana Horga”

By Daniela Cucu din Ploiesti - 7 March 2015 Reply

57 de ani- varsta unei paciente tratate de Dl. Prof. Dr. Ciurea….in anul….2015.
2 ani- varsta unei paciente tratate de ACELASI MEDIC….in anul….1976
Anii au trecut… Cu totii am imbatranit: si MEDIC dar si PACIENTI. Si totusi…CEVA A RAMAS: PERSEVERENTA DE A LUCRA PE CREIER…a acestui OM caci pentru mine, a ramas OM- OMUL VIETII MELE, chiar daca l-am cunoscut acum aproape…40 de ani.
E LA FEL ca atunci cand l-am cunoscut, chiar daca…are mai multe fire de par alb si implicit…mai multi ani. Dar A RAMAS ACELASI OM! MI-A MARCAT VIATA! MI-A MARCAT EXISTENTA! M-A MARCAT TOTAL, PE VIATA!
II MULTUMESC CA TRAIESC! Restul este….POVESTE….O poveste cu UN TANAR MEDIC NEUROCHIRURG, in varsta de 36 de ani, inalt, fermecator, cu un par negru ca abanosul si cu un caracter darz, specific medicilor si…O FETITA, in varsta de…2 ani, adica EU. Se petrecea in anul…1976! E POVESTEA MEA! NU O VOI UITA….TOATA VIATA! Dar nici pe ACEL TANAR CU PARUL NEGRU, NU IL VOI UITA! Se numeste…CIUREA!!!!

Leave a Reply