Articole

Home/Omagii/Premiul de Excelenta Pentru Intreaga Activitate

Premiul de Excelenta Pentru Intreaga Activitate

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, Sef Sectie Neurochirurgie si Director Stiintific de Lucrari in cadrul Spitalului Sanador a primit una dintre cele mai importante distinctii din domeniul medical pe anul 2013 in cadrul Galei Premiilor de Excelenta Medica Academica & British Journal. Acesta a fost recompensat cu Premiul de Excelenta pentru intreaga activitate datorita prestigioasei sale cariere de neurochirurg. 

Recunoasterea nationala si internationala a Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea se datoreaza unei activitati indelungi, de XX ani, in neurochirurgie, cercetare si publicistica. Printre reusitele impresionante ale carierei sale se numara infiintarea departamentului de cercetare in neurostiinte al Spitalului Clinic “Bagdasar-Arseni” din Bucuresti, implicarea si coordonarea a 20 proiecte nationale si internationale de cercetare in perioada 2000 si 2006 si publicarea de articole de neurochirurgie in mai multe publicatii de specialitate romanesti si internationale. In plus, este presedintele Societatii Romane de Neurochirurgie si membru fondator in mai multe organizatii de Neurochirurgie din Statele Unite ale Americii, Europa de Sud-Est sau Brazilia.
Premiul in cadrul Galei Premiilor de Excelenta Medica Academica & British Journal pentru intreaga cariera i-a fost inmanat Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea de catre Prof. Dr. Academician Victor Voicu, presedintele Consiliului Consultativ.

 

Prof.Dr. Alexandru Vlad Ciurea a gasit in cadrul Spitalului Sanador toate resursele materiale si umane necerasare pentru a-si continua cariera stiintifica, devenind astfel Sef de Sectie Neurochirurgie si Drirector Stiintific de Lucrari  in cadrul celui mai mare spital privat din Romania.
Inaugurat in 2011, in urma unei investiții de 40 de milioane de euro, Spitalul Sanador este in prezent cel mai mare spital privat din țara. Cu o suprafața totala de 23.000 de mp și o capacitate de 402 paturi, Spitalul Sanador prezinta o structura multidiscplinara ce poate asigura pacientului circuitul medical complet, cu specialitați precum cardiologie, chirurgie cardiovasculara, neurologie, neurochirurgie, obstetrica-ginecologie, ATI, neonatologie, ortopedie-traumatologie, pediatrie, chirurgie generala, chirurgie endocrinologica, chirurgie toracica, chirurgie pediatrica, chirurgie plastica si reparatorie, chirurgie maxilo-faciala, urologie, gastroenterologie, cardiologie interventionala, radiologie interventionala, medicina de urgența,  departament de laborator si de radiologie si imagistica medicala.
***

Despre Sanador:
Infiintat in anul 2001, Sanador a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici și un laborator de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in cadrul caruia peste 1.000 de medici acopera cu succes o gama complexa de specialitati medicale si chirurgicale, anestezie terapie intensiva si arii mai putin abordate in sistemul medical privat precum: cardiologia interventionala (cu laborator de cateterism cardiac si laborator de electrofiziologie), radiologia interventionala, endoscopia interventionala.

2 Responses to “Premiul de Excelenta Pentru Intreaga Activitate”

By Daniela Cucu din Ploiesti - 22 December 2013 Reply

Ma bucur ca Dl. Prof. Dr. Ciurea Vlad Alexandru, pe care-l cunosc din anul 1976, a gasit aici, la spitalul Sanador, cadrul propice pentru a se afirma, la nivel maxim, pe plan profesional. Poate si de aceea, a fost rasplatit cu acest PREMIU, impropriu spus “pentru intreaga activitate” deoarece activitatea sa, nu s-a incheiat. Va continua, atata timp cat va fi apreciat si cat va fi integrat intr-un colectiv care sa-l pretuiasca, asemeni unei nestemate dintr-o cutiuta cu bijuterii. Nu stiu ce sa-i urez: poate MULTA SANATATE, poate MULT SUCCES, poate PE MAI DEPARTE! Este o NESTEMATA care inca mai straluceste pe firmamentul NEUROCHIRURGIEI ROMANESTI! Ii doresc SUCCES in continuare!

By Dorina Ezaru - 23 December 2013 Reply

Numele meu este Ezaru Dorina, am 42 de ani si sunt din Focsnai.
Daca aceasta ar fi o poveste, prezentarea mea ar reprezenta “inceputul” la “cuprins” m-as rezuma sa va spun diagnosticul, iar la “sfarsit” i-as multumi si i-as spune cat de mult il respect celui care mi-a reda redat sanatatea. Dar eu imi doresc mai mult, imi doresc sa transmit celor care veti citi aceste randuri, energie pozitiva, curaj si speranta.
Asadar, in aprilie 2013 am hotarat sa-mi fac o programare la domnul Prof. Dr. Ciurea Vlad Alexandru, deoarece problema mea de sanatate era de natura neurologica iar singurul medic in care am incredere este dumnealui.
Trebuie sa mentionez ca l-am cunoscut in urma cu 10 ani cand i-a salvat viata surorii mele.
Am efectual RMN de unde a rezultat “Hernie discala C5-C6 cu compresie medulara si radiculara dreapta C6”. Domnul Profesor mi-a zis ca nu putem evita o interventie chirurgicala si totodata nu putem amana mai mult de 10-15 zile, avand in vedere ca urmau sarbatorile pascale. Trebuie sa fiu sincera si sa va spun ca m-a incercat un sentiment de teama, chiar daca era omul in care aveam cea mai mare incredere. Ei bine, am amanat decizia mea de a urma sfatul Domnului Profesor pana in decembrie. Asadar, pe 4 decembrie 2013, am fost operata de acest minunat om si anume Prof. Dr. Ciurea Vlad Alexandru, iar rezultatul a fost o REUSITA TOTALA. Nu ma pricep sa va vorbesc despre “procesul tehnologic” pe care l-a urmat Domnul Profesor in timpul interventiei chirurgicale, dar dragi cititori, imi permit sa va dau un sfat – daca va confruntati cu o problema de sanatate, nu ezitati sa apelati la ajutorul acestui minunat om, Prof. Dr. Ciurea Vlad Alexandru.
Dictionarul limbii romane, nu cuprinde un numar atat de mare de superlative incat sa iti ajunga sa ii arati recunostinta si respectul. O lume intreaga ii recunoaste meritele profesionale, dar inainte de a fi un “artist” in meseria sa, este un om care iubeste oamenii. Pentru mine reprezinta “mana dreapta a lui Dumnezeu”. Dupa ce cunosti un asemena om, nu poti decat sa-l asezi in suflet ca pe un sfant.
Mii de multumiri si celor care au facut parte din echipa dumnealui la cazul meu.
Domnului Prof. Dr. Ciurea Vlad Alexandru
Cu respect,
Ezaru Dorina, Focsani

Leave a Reply