Articole

Home/Pacientii Multumesc/Amintiri de vacanta – Un altfel de spital

Amintiri de vacanta – Un altfel de spital

Compunere Teodora Dorus, Spital Sanador.

Amintiri de vacanta (Un altfel de spital)

O intamplare mai putin placuta m-a determinat sa ajung la Bucuresti pentru a face un control medical.
Mi-a placut mult drumul facut cu masina, impreuna cu parintii mei. Privind pe geam am admirat casele, copacii care strajuiau soseaua, campul acoperit cu verdeata, dealurile acoperite cu paduri. Am privit totul cu placere simtind si o emotie in suflet. Eram fericita pentru ca eram doar eu cu parintii mei.
Bucurestiul e un oras mare, cu multe cladiri mari. E curat, are parcuri frumoase, dar e foarte aglomerat.
Am fost impresionata de spitalul la care am mers. De cum am intrat am observat cat este de diferit fata de spitalele la care mergeam eu de obicei. Am fost primiti cu calm si cu politete. Am primit o camera ca de hotel de lux. Era mare, curata si cu multe utilitati: pat rabatabil pentru pacient, canapea mare pentru insotitori, dus elegant cu uscator de par, halat de baie si papuci, prosoape albe si foarte curate. In camera era televizor si telefon pentru caz de urgenta.
Holul de la receptie nu mirosea a spital si avea canapele confortabile. Erau lifturi separate pentru bolnavi si vizitatori. Functionau cu cartela si asa nu se putea umbla lelea prin spital. Pardoseala lucea si mirosea frumos.
M-a impresionat comportarea infirmierelor: erau politicoase, educate si respectau bolnavii. Se adresau civilizat si nu faceau zgomot. Erau gata sa te ajute oricand.
Doctorii si asistentele erau amabili, ingrijiti si se comportau prietenosi cu bolnavii incat alungau frica si emotia. Delicatetea lor nu raspandea groaza cand veneau la vizita.
Eu cred ca oamenii nu doresc sa ajunga la spital, pentru ca spitalul presupune boala si suferinta. Cu toate acestea fiecare om ajunge si aici. Este de dorit ca fiecare bolnav sa aiba parte de un spital ca acesta in care am fost eu, pentru a suferi mai putin.

=====

Dle Profesor,

Conform discutiei va transmit atasat compunerea Teodorei din vara aceasta dupa vizita la SANADOR. Va rog sa fiti indulgent cu scrisul deoarece stiti ca toti copiii acestia au probleme de coordonare fina si de motricitate. In rest sunt toate ideile si exprimarile ei.
Va atasez si citeva fotografii din care reiese cit de relaxata si cit de bine / usor a trecut peste acest control.

Cu drag si stima,
Mihai

Dr. ing.  Mihail Dorus
30 octombrie 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Responses to “Amintiri de vacanta – Un altfel de spital”

By Daniela Cucu din Ploiesti - 20 November 2013 Reply

Titlul acestui mesaj, nu cred ca este complet. In Romania, exista multe astfel de “altfel de spitale” dar acestea nu ar putea fi “altfel” daca nu ar fi conduse de niste PERSOANE “ALFTEL”, asa cum este Dl. Prof. Dr. Ciurea. Il cunosc de peste 37 de ani si stiu ca DANSUL ESTE “ALTFEL” fata de alti medici , adica este PERSOANA CARE IUBESTE PERFECTIUNEA in tot ceea ce face si mai presus de toate, LUCREAZA CU SUFLETUL, mai ales cand este vorba de copii. Eu nu am “Amintiri de vacanta” cu Dansul ci am “Amintiri din copilarie” de acum peste 37 de ani. AMINTIRILE SUNT FOARTE MULTE si GRATIE DANSULUI, RAMAN INCHISTATE UNDEVA, PE VECI: IN CREIERUL NOSTRU, in “OBIECTUL MUNCII SALE”, caci, intotdeauna, CREIERUL NOSTRU A FOST OBIECTUL MUNCII SALE! Dar, pentru a lucra pe creier, asa cum face Dansul, trebuie, in primul rand, sa aiba Dansul un CREIER IESIT DIN COMUN, fata de al altor MURITORI! Dansul lucreaza CU CREIERUL SAU, PENTRU CREIERELE NOASTRE! Ce rezulta? Se vede din aceste mesaje (NU PUTINE, LA NUMAR) care ii elogiaza activitatea sa, de MARE OM, as spune eu, caci, inainte de a fi un MARE NEUROCHIRURG, ESTE UN MARE OM! Sa-l PREASLAVIM, IN CONTINUARE, PE ACEST BLOG si SA II DORIM SANATATE, IN CONTINUARE, ca sa ne dea si noua, DIN SANATATEA DANSULUI! E FOARTE DARNIC! ARE INCA, MULTA SANATATE, DE DAT! SA-I URAM SUCCES IN CONTINUARE!

Cu stima si admiratie profunda,
Daniela Cucu din Ploiesti

By Anonymous - 15 January 2014 Reply

Am fost foarte multumita de d.nul prifesor A.V.Ciurea!..multumiri din suflet!

Leave a Reply